دوشنبه, 2 مرداد 1396
عنوان : كمیته زئونوزدر مركز بهداشت شهرستان ایذه برگزار گردید .
 ۱۳۹۶/۰۴/۲۲

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان ،کمیته زئونوزدر مرکز بهداشت شهرستان ایذه برگزار گردید .

کمیته ی برون بخشی بیماری های مشترک  انسان و حیوان ( زئونوز )به مناسبت هفته ی بیماری های زئونوز ( 10تا 16 تیرماه)  با حضور اداراتی چون فرمانداری، شهرداری، جهاد کشاورزی ،دام پزشکی، بیمارستان شهداء ، آموزش و پرورش و واحدهای بهداشت محیط و بهداشت مدارس و پیشگیری و مبارزه با بیماریها درسالن  آموزش مرکز بهداشت و با حضورمردانی ریاست محترم مرکز بهداشت  برگزار گردید

در ابتدا آقای مهندس مردانی ضمن خیر مقدم به اعضای شرکت کنند به اهمیت بیماریهای زئونوز پرداختند . اعضای شرکت کننده در این جلسه گزارش کار و فعالیتهامربوط به بحث بیماریهای زئونوز در حوزه کاری خودرا ارائه دادند .

دکترمازیار حسن زاده کیانی مدیر شبکه بهداشت ودرمان شهرستان ایذه در همین خصوص گفت :

با توجه به اینکه در سال1395 بالغ بر 400   موردحیوان گزید گی توسط مرکز بهداشت شناسایی وکار واکسیناسیون هاری برای آنها  انجام گردیده است که هزینه های مالی برای واکسیناسیون  این افراد در سال ۹۵  مبلغی بالغ بر 142میلیون  تومان هزینه هزینه در بر داشته که این مبلغ  تنها یک بخش  کوچک از اقدامات انجام شده  در مرکز بهداشت شهرستان می باشد. باتوجه اینکه این گونه خدمات به صورت رایگان انجام میشود درصورتی که چنین هزینه ها ی مالی دیده نمیشود واطلاع رسانی درستی هم انجام نمیشود که ما سعی خواهیم کرد از این پس هزینه های که برای بهداشت میشود را به اطلاع مردم شریف برسانیم تا مردم در جریان اقدامات انجام شده قرار بگیرند، به عنوان مثال باید عرض کنم  که موارد فوق  تنها یک قلم از خدمات بهداشتی است که ارائه شده و مبلغ فوق بدون درنظر گرفتن هزینه های  سرم ضد هاری میباشد.  در صورتی که ادارات وظایف ذاتی خود را در راستای هماهنگی بین بخشی با بخش بهداشت انجام دهند  میتوان هزینه های به کار رفته در بخش های مربوطه را در جاهای دیگر که نیاز بیشتری دارند به کار برد .

وی گفت :باتوجه به اینکه  افراد  حیوان گزیده باید 5 نوبت واکسن هاری دریافت کنند و در بعضی موارد ممکن است 3 نوبت واکسن برای این افراد تزر یق شود ، لذا هزینه ی گفته شده تنها هزینه ی یک نوبت تزریق  واکسن هاری می باشد که طور میانگین در طی سال گذشته بالغ بر 100 نفر واکسیناسیون کامل و 300 نفر واکسیناسیون ناقص  حیوان گزیده را دریافت نمودند.

سپس آقای نعمت الله مقصودی  کارشناس مسئول واحد مبارزه با بیماری های و کارشناس زئونوز مرکز بهداشت ایذه ، به گزارشی از پیرامون اهمیت بیماری های زئونوزشهرستان،  استان و کشورپرداخته و همچنین از روند بیماری یابی  و شناسایی  افراد مبتلا به بیماری زئونوز  و اهمیت گزارش  دهی بیماری های فوق در سطح شهرستان و همکاری سایر ادارات  با بخش بهداشت در جهت  پیشگیری و کنترل بیماری های زئونوز مطالبی را ارائه دادند؛ که در پایان مصوباتی را به اتفاق آرا به تصویب رسانند که در کمیته ی بعدی گزارش آنها توسط ادارات مذکور ارائه خواهد شد.